Alles voor elektrisch wonen onder 1 dak

Alles voor elektrisch wonen onder 1 dak

DCN is dé installateur van elektrische vloerverwarming van Noord Nederland

Elektrische vloerverwarming laten plaatsen met DCN.

Het wordt in Nederland steeds populairder om elektrische vloerverwarming te installeren. Sommige huizenbezitters kiezen het als hun primaire verwarmingsbron (alleen vloerverwarming in huis), maar een nog grotere groep gebruikt het als ondersteunende secundaire verwarmingsbron.

De opkomende populariteit van vloerverwarming onder huizenbezitters is niet geheel zonder reden. Elektrische vloerverwarming kent namelijk vele voordelen ten opzichte van traditionele centrale verwarming via radiatoren.

Verbruik laag houden met onze slimme systemen

Wist je dat elektrische vloerverwarming geheel naar behoefte warmte kan afgeven op dynamische wijze? Dankzij het hoge vermogen kunnen onze slimme vloersystemen direct schakelen. Het systeem kan bovendien geheel naar eigen wens worden ingesteld:

  • Een slimme thermostaat kan per ruimte tijdig het verbruik helpen terugschalen
  • Sensoren kunnen assisteren het vermogen naar behoefte aan te passen
  • De software begrijpt dagrimtes en verwarmt ruimtes alleen als ze gebruikt worden
  • Gebruik een smartphone app voor real-time inzichten en voorkeuren
  • Bespaar dankzij de constant lerende domotica flink op de energierekening

Soorten elektrische vloerverwarming

elektrische vloerverwarming

Amorfe infrarood vloerverwarming

De unieke amorfe lintvorm geeft, in tegenstelling tot traditionele elektrische systemen, de warmte veel uniformer door aan de oppervlakte.

Infrarood Vloerverwarmingsfolie

Onze elektrische vloerverwarmingsfolie is ontworpen met het oog op gemak. Onze professionals kunnen het moeiteloos installeren onder verschillende soorten vloerbedekking, zoals pvc, hout, laminaat en tapijt.

Nu geholpen worden?

Krijg professioneel advies voor het verduurzamen van uw woning.

Opvallend lage aanschaf- en installatiekosten

Wat kost zoiets nou eigenlijk? Anders dan veel mensen denken, hoeft infraroodverwarming helemaal niet duur te zijn. Zeker wanneer je vloerverwarming aanlegt in combinatie met een nieuwe vloer, kan de toch al kleine investering nóg goedkoper uitvallen.

Omdat de matten voor vloerverwarming makkelijk te produceren zijn en weinig ruimte in beslag nemen, zijn inkoopkosten relatief laag. Ook installatiekosten vallen mee, waardoor je per m² een heel net bedrag kwijt bent.

Bij Duurzaamheidscentrum Noord bieden we standaard 25 jaar garantie aan voor alle producten in de categorie amorfe infrarood vloerverwarming. We bieden een full-service dienst aan met onze producten op maat, installatie, en het onderhoud achteraf. Vraag na bij onze experts hoe laag de kosten voor jou kunnen uitvallen.

Beoordeeld met een 9.4

Sandra Weits Joseph
Sandra Weits Joseph
Lees verder
Goede uitleg over de zonnepanelen en infraroodvloerverwarming. Ondanks er op alles leveringsproblemen zijn hebben we ondanks dat nog best snel de zonnepanelen en de vloerverwarming gekregen. De vloerverwarming is erg aangenaam vooral nu het buiten zo koud is.
Fam Held
Fam Held
Lees verder
Ik had me uitgebreid georiënteerd via internet. Daar was veel te vinden over alle mogelijkheden om ons huis te verwarmen. Ze waren alleen niet allemaal mogelijk voor ons. Uiteindelijk kwam ik erachter dat amorfe infrarood vloerverwarming goed geschikt was voor ons.
A van Westen
A van Westen
Lees verder
We hadden een wat oudere woning gekocht en hebben besloten om deze direct op een duurzame manier te verwarmen. De verkoper heeft ons meegenomen naar een aantal woningen die al infrarood vloerverwarming gebruikten en al snel waren we om. De verwarming is heel lekker.

Veelgestelde vragen

Praat met één van onze experts.

In vergelijking met andere verwarmingssystemen is elektrische vloerverwarming een stuk efficiënter. Dit komt voornamelijk doordat elektrische infrarood vloerverwarming systemen relatief snel hun warmte afgeven. Hierdoor wordt minder energie verbruikt en verspild.

De ervaring leert dat vloerverwarming standaard ingesteld kan worden op een lagere temperatuur dan alternatieve verwarmingssystemen. Hiermee verlies je niets aan comfort en ruimtes voelen even warm aan. Een laag ingestelde thermostaat kan helpen de energierekening aanzienlijk te verlagen.

Het uiteindelijke verbruik zal echter voor elke gebruiker verschillend zijn. Ten opzichte van een CV-ketel op gas is elektrische vloerverwarming een efficiënte keuze. Gezien de hoge stroomkosten van vandaag de dag kan het de moeite waard zijn om het systeem te combineren met zonnepanelen.

Het luxe comfort van vloerverwarming werkt over het algemeen het beste op vloersoorten die warmte goed kunnen doorlaten en vasthouden. Denk aan materialen als PVC laminaat, of bijvoorbeeld keuken- en badkamertegels.

Dit houdt echter niet in dat andere populaire vloersoorten ongeschikt zijn voor vloerverwarming. Integendeel zelfs. Vrijwel alle typen vloeren kunnen worden voorzien van elektrische vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming kan gebruikt worden als onderlaag voor vele soorten vloeren, variërend van hout tot vinyl, en van vloerbedekking tot natuursteen. 

Wil jij een vloerverwarming laten plaatsen? Neem contact met ons op.

Na het versturen van je aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met je op om jouw wensen verder te bespreken.