Elektrische infrarood verwarming

Elektrische Vloerverwarming Kopen: Duurzaam De Winter In

Er deze winter lekker warmpjes bij zitten hoeft helemaal niet duur te zijn. Met elektrische vloerverwarming kan je elke ruimte in huis voorzien van een aangename ‘warme deken’. Of je nu een PVC vloer, parket, of juist tegels hebt: vrijwel elk vloertype is geschikt.

Wil je energiekosten consistent laag houden, dan is amorfe infrarood vloerverwarming de ideale keuze. Dit type elektrische verwarming is een zeer efficiënt en warmt binnenruimtes geheel zonder gas op. Doordat het systeem exclusief op elektriciteit werkt, is het zowel een goedkope als duurzame keuze.

Deze comfortabele verhittingsmethode neemt bovendien zeer weinig ruimte in beslag (en is hierdoor volledig onzichtbaar). Omdat infrarood verwarming niets meer is dan een dunne verwarmingslaag met isolatie, kunnen zowel vloeren als verticale wanden worden voorzien van de techniek.

Wat Is Amorfe Infrarood Vloerverwarming?

Amorfe infrarood vloerverwarming is een duurzame, effectieve en ook zeer efficiënte elektrische verhittingsmethode. Infrarood vloerverhitting kan door zijn slimme opbouw de warmte geleidelijk afgeven, waardoor het praktische verbruik minimaal is.

In feite bestaan systemen voor vloerverwarming altijd uit een dunne verhittingsmat en een isolatielaag, waarbij deze laatste ervoor zorgt dat de warmte consistent één richting kiest: een enkele reis naar het prettige leefcomfort van jouw woning.

De unieke amorfe linktvorm geeft, in tegenstelling tot traditionele elektrische systemen, de warmte veel uniformer door aan de oppervlakte. Ten opzichte van traditionele verhitting met koperdraden zal een infrarood verwarmingssysteem veel comfortabeler aanvoelen.

Onze systemen voor elektrische vloerverwarming worden normaal gesproken geïnstalleerd in badkamers, keukens, en slaapkamers. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om grotere ruimtes als woonkamers te voorzien van extra verhitting.

Start direct met verduurzamen:

Invalid Input
Invalid Input

Waarom Kiezen Voor Elektrische Vloerverwarming?

Het wordt in Nederland steeds populairder om elektrische vloerverwarming te installeren. Sommige huizenbezitters kiezen het als hun secundaire verwarmingsbron (alleen vloerverwarming in huis), maar een nog grotere groep gebruikt het als ondersteunende primaire verwarmingsbron.

De opkomende populariteit van vloerverwarming onder huizenbezitters is niet geheel zonder reden. Elektrische vloerverwarming kent namelijk vele voordelen ten opzichte van traditionele centrale verwarming via radiatoren. Dit zijn de belangrijkste overwegingen:

 • Comfort: Luxe ervaring om overal in huis warme voeten te hebben
 • Verbruik: Directe langdurige infrarood verwarming met minimaal warmteverlies
 • Betaalbaar: Goedkope installatie bij vervangen vloeren, geen dure warmtepomp nodig
 • Waardeverhogend: Panden met vloerverwarming zijn meer waard op de huizenmarkt
 • Veilig: Voldoet volledig aan Europese kwaliteitsstandaarden en veiligheidseisen
 • Schoon: Beter binnenklimaat doordat het onafhankelijk is van luchtcirculatie
 • Duurzaam: Volledig gasloos systeem, aansluiten op eigen zonnepanelen mogelijk
 • Flexibel: Bruikbaar als primair of ondersteunend verwarmingssysteem
 • Praktisch: Moeiteloze bediening middels een simpele thermostaat
 • Onderhoudsarm: Na installatie heeft het systeem in principe geen onderhoud meer nodig
 • Geluidsarm: In tegenstelling tot een warmtepomp geen bewegende onderdelen en dus geen geluidsoverlast

Hoe Efficiënt Is Elektrische Vloerverwarming?

In vergelijking met andere verwarmingssystemen is elektrische vloerverwarming een stuk efficiënter. Dit komt voornamelijk doordat amorfe infrarood vloerverwarming systemen relatief snel hun warmte afgeven. Hierdoor wordt minder energie verbruikt en verspild.

De ervaring leert dat vloerverwarming standaard ingesteld kan worden op een lagere temperatuur dan alternatieve verwarmingssystemen. Hiermee verlies je niets aan comfort en ruimtes voelen even warm aan. Een laag ingestelde thermostaat kan helpen de energierekening aanzienlijk te verlagen.

Het uiteindelijke verbruik zal echter voor elke gebruiker verschillend zijn. Ten opzichte van een CV-ketel op gas is elektrische vloerverwarming is een efficiënte keuze. Gezien de hoge stroomkosten van vandaag de dag kan het de moeite waard zijn om het systeem te combineren met zonnepanelen.

Afhankelijk van de te verwarmen oppervlakte, voorkeurstemperatuur, en doorgerekende kosten van de energieleverancier kan de individuele ervaring dus enigszins verschillen.

Geschikt Voor Vrijwel Alle Vloertypen

Het luxe comfort van vloerverwarming werkt over het algemeen het beste op vloersoorten die warmte goed kunnen doorlaten en vasthouden. Denk aan materialen als PVC laminaat, of bijvoorbeeld keuken- en badkamertegels.

Dit houdt echter niet in dat andere populaire vloersoorten ongeschikt zijn voor vloerverwarming. Integendeel zelfs. Vrijwel alle typen vloeren kunnen worden voorzien van elektrische ondervloer verwarming.

Elektrische vloerverwarming kan gebruikt worden als onderlaag voor vele soorten vloeren, variërend van hout tot vinyl, en van vloerbedekking tot natuursteen. Het materiaal onder jou voeten heeft echter wel een aanzienlijke impact op het uiteindelijke stroomverbruik.

vloerverwarming-badkamer
vloerverwarming-woonkamer

Verbruik Laag Houden Met Onze Slimme Systemen

Wist je dat elektrische vloerverwarming geheel naar behoefte warmte kan afgeven op dynamische wijze? Dankzij het hoge vermogen kunnen onze slimme vloersystemen direct schakelen. Het systeem kan bovendien geheel naar eigen wens worden ingesteld:

 • Een slimme thermostaat kan per ruimte tijdig het verbruik helpen terugschalen
 • Sensoren kunnen assisteren het vermogen naar behoefte aan te passen
 • De software begrijpt dagrimtes en verwarmt ruimtes alleen als ze gebruikt worden
 • Gebruik een smartphone app voor real-time inzichten en voorkeuren
 • Bespaar dankzij de constant lerende domotica flink op de energierekening

Opvallend Lage Aanschaf- En Installatiekosten

Wat kost zoiets nou eigenlijk? Anders dan veel mensen denken, hoeft infraroodverwarming helemaal niet duur te zijn. Zeker wanneer je vloerverwarming aanlegt in combinatie met een nieuwe vloer, kan de toch al kleine investering nóg goedkoper uitvallen.

Omdat de matten voor vloerverwarming makkelijk te produceren zijn en weinig ruimte in beslag nemen, zijn inkoopkosten relatief laag. Ook installatiekosten vallen mee, waardoor je per m² een heel net bedrag kwijt bent.

Bij Duurzaamheidscentrum Noord bieden we standaard 25 jaar garantie aan voor alle producten in de categorie amorfe infrarood vloerverwarming. We bieden een full-service dienst aan met onze producten op maat, installatie, en het onderhoud achteraf. Vraag na bij onze experts hoe laag de kosten voor jou kunnen uitvallen.

Ervaar Zelf De Luxe Van Vloerverwarming

Installatie- en verbruikskosten zijn natuurlijk belangrijk, maar nog essentiëler is hoe je elektrische vloerverwarming ervaart. Dit type verwarming voelt namelijk een stuk luxer aan dan je zou verwachten. Waar je ook in huis loopt, alles voelt heerlijk warm aan je voeten!

Ben je ooit wel eens uit bad gestapt op een ijskoude vloer? Hoe zou je het vinden als diezelfde tegels in de badkamervloer een aangenaam warme temperatuur hebben?

Het is lastig in woorden uit te drukken hoe fijn een vloerverwarming is voor het woonplezier, je moet zoiets gewoon ervaren. Geloof ons als we zeggen: je wil nooit meer terug naar je oude radiator. Dit is zeker het geval als je hebt gezien hoeveel geld je er elke maand mee kunt besparen.

Kiezen Voor Duurzaamheidscentrum Noord

Bij Duurzaamheidscentrum Noord helpen we je graag verder. Ons team van experts staat graag voor je klaar om de mogelijkheden voor jou situatie te bespreken. Afhankelijk van jou persoonlijke wensen en behoeften kijken we naar de beste oplossing om elektrische vloerverwarming in te passen in jou plan.

Start direct met het verduurzamen van de ruimtes in jou woning. Neem 100% vrijblijvend contact met ons op door je naam en telefoonnummer achter te laten. Dan belt één van onze ervaren experts je zo spoedig mogelijk terug. Graag tot snel!

Wat klanten zeggen over DCN

M. KokHet bezoek aan de showroom heeft ons overtuigd. Heerlijk voelde de verwarming. Ik heb alles ingedeeld in 4 zones. Dat werkt perfect, ik kan alles aansturen met de app.

Fam. van WestenWe hadden een wat oudere woning gekocht en hebben besloten om deze direct op een duurzame manier te verwarmen. De verkoper heeft ons meegenomen naar een aantal woningen die al infrarood vloerverwarming gebruikten en al snel waren we om. De verwarming is heel lekker.

Fam. HeldIk had me uitgebreid georiënteerd via internet. Daar was veel te vinden over alle mogelijkheden om ons huis te verwarmen. Ze waren alleen niet allemaal mogelijk voor ons. Dit ging erg goed. De aansturing gaat via een thermostaat maar kan ook via de app.

Één van onze adviseurs aan het woord:

“In 2012 ben ik de duurzame wereld ingerold, dat was destijds vooral een idealistische keuze. Inmiddels zijn de tijden veranderd en is duurzaam ‘hot en trendy’ geworden. Ik kan een goed en eerlijk advies geven voor iedere specifieke situatie. Er is immers niet één weg die naar Rome leidt. Soms is een warmtepomp beter, terwijl voor een andere situatie infrarood verwarming zich beter leent. Ik ga dan ook voor de beste, duurzame oplossing: wat past het beste bij de doelstellingen en wensen van de klant.”

Erik Lammers

Erik Lammers

Duurzaamheidsadviseur regio Groningen en Friesland
20 jaar ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring in montage en installatie van duurzame energieoplossingen.

vragen

Heeft u een vraag?
Bel 088 011 89 01
(ma/vrij 09:00-17:00 uur).

vragen

Laat u vrijblijvend
adviseren!