Elektrische infrarood verwarming

Verwarmen zonder gas

Vaak kiezen mensen voor een warmtepompsysteem in combinatie met waterzijdige vloerverwarming. Deze systemen zijn efficiënt, maar hebben ook hoge aanschaf- en onderhoudskosten. Tevens zijn er voldoende voorbeelden te noemen waarbij het technisch niet haalbaar is om deze systemen te plaatsen.

Waarom een warmtepomp soms niet mogelijk is:

 • Ruimtegebrek
 • Geluidsoverlast
 • Hoge investering
 • Vereiste vergunningen

Vanwege deze redenen werken wij met amorfe infrarood vloerverwarming van Dutch Heating Products. Deze vloerverwarming is voorzien van een unieke amorfe legering, waardoor de warmte heel efficiënt en geleidelijk wordt afgegeven. U ervaart daardoor de warmteafgifte op een zeer aangename wijze. De matten kunnen zowel op of in de vloer als in de wanden worden verwerkt.

Doordat de vloerverwarming een hoog vermogen heeft, is het een erg snel systeem dat zich bij uitstek leent voor ruimte gestuurd verwarmen. Dit houdt in dat u alleen de ruimtes verwarmt waar u ook daadwerkelijk warmte nodig hebt. Zo kunt u met een minimaal verbruik toch veel comfort ervaren. We doen dit door gebruik te maken van domotica.

Met sensoren, thermostaten en software zorgen wij ervoor dat het verwarmingssysteem exact aansluit op uw wensen. Wanneer u ’s avonds voornamelijk in de woonkamer en keuken aanwezig bent, kunnen de overige ruimtes worden teruggezet op een lagere temperatuur. Zo bespaart u energie zonder dat dit ten koste gaat van het comfort, wat bij waterzijdige systemen vrijwel onmogelijk is.

Verder liggen de aanschaf- en installatiekosten voor deze vloerverwarming een flink stuk lager dan de kosten voor de aanschaf en het onderhoud van een warmtepompsysteem. De experts van DCN vertellen u graag hoe u deze kostenbesparing ook in uw woning realiseert.

Voordelen amorfe infrarood vloerverwarming:

 • Hoog comfort
 • Zeer hoog rendement
 • Geen gasverbruik
 • Neemt weinig ruimte in beslag
 • Onderhoudsvrij
 • Geen gasverbruik
 • 25 Jaar garantie
 • Snelle terugverdientijd
 • Snelle reactietijd
 • Ruimtegestuurd verwarmen
 • Eenvoudige installatie
 • Aan te sturen met domotica via smartphone of muurthermostaat

Start direct met verduurzamen:

Invalid Input
Invalid Input

Aangename warmte en comfort

Radiatoren verwarmen de aanwezige lucht, die vervolgens opstijgt en na afkoeling weer neerdaalt. Hierdoor ontstaan luchtstromingen die naast de verspreiding van huisstof ook een negatief effect hebben op de luchtvochtigheid. Infraroodverwarming heeft dit nadeel niet. Infrarood verwarmt een ruimte direct, zonder tussenkomst van lucht. Hierdoor droogt de lucht niet uit en is de luchtvochtigheid veel lager. Dit heeft een positief effect op de gevoelstemperatuur en zorgt ervoor dat het veel minder snel benauwd aanvoelt.

vloerverwarming-badkamer
vloerverwarming-woonkamer

Wat klanten zeggen over DCN

M. KokHet bezoek aan de showroom heeft ons overtuigd. Heerlijk voelde de verwarming. Ik heb alles ingedeeld in 4 zones. Dat werkt perfect, ik kan alles aansturen met de app.

Fam. van WestenWe hadden een wat oudere woning gekocht en hebben besloten om deze direct op een duurzame manier te verwarmen. De verkoper heeft ons meegenomen naar een aantal woningen die al infrarood vloerverwarming gebruikten en al snel waren we om. De verwarming is heel lekker.

Fam. HeldIk had me uitgebreid georiënteerd via internet. Daar was veel te vinden over alle mogelijkheden om ons huis te verwarmen. Ze waren alleen niet allemaal mogelijk voor ons. Dit ging erg goed. De aansturing gaat via een thermostaat maar kan ook via de app.

Uw adviseur in Groningen en Friesland

“In 2012 ben ik de duurzame wereld ingerold, dat was destijds vooral een idealistische keuze. Inmiddels zijn de tijden veranderd en is duurzaam ‘hot en trendy’ geworden. Ik kan een goed en eerlijk advies geven voor iedere specifieke situatie. Er is immers niet één weg die naar Rome leidt. Soms is een warmtepomp beter, terwijl voor een andere situatie infrarood verwarming zich beter leent. Ik ga dan ook voor de beste, duurzame oplossing: wat past het beste bij de doelstellingen en wensen van de klant.”

Erik Lammers

Erik Lammers

Duurzaamheidsadviseur regio Groningen en Friesland
20 jaar ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring in montage en installatie van duurzame energieoplossingen.

vragen

Heeft u een vraag?
Bel 088 011 89 01
(ma/vrij 09:00-17:00 uur).

vragen

Laat u vrijblijvend
adviseren!