Snel uw warmtepompboiler geïnstalleerd door ervaren monteurs
- Ervaren installateurs
- Circa 75% zuiniger
- Klanten waarderen ons met een 9.4
- Snel warm water
Warmtepompboiler installeren: dit kunt u verwachten
Het is voor de gemiddelde huiseigenaar aan te raden om een warmtepompboiler professioneel te laten installeren. Het installatieproces is relatief eenvoudig, en begint bij het uitzoeken van een geschikte locatie voor uw boiler. Er moet voldoende ruimte aanwezig zijn om het boilervat op te kunnen hangen.
Een warmtepompboiler moet in ieder geval directe toegang hebben tot de juiste aansluitingen. Denk hierbij aan aansluiting op het water, elektriciteit (geaard stopcontact), alsmede de aansluiting op twee luchtkanalen (aanvoer en afvoer).
De gemiddelde kosten voor installatie van een warmtepompboiler door een installateur zijn relatief laag. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van het formaat boiler en de noodzaak voor het aansluiten van nieuwe luchtkanalen.
Subsidie op een warmtepompboiler
Een efficiënte elektrische boiler plaatsen in uw woning is goed voor uw portemonnee én het milieu. De overheid wil het verduurzamen van woningen stimuleren, waardoor en (afhankelijk van het beleid) mogelijkheden voor subsidie kunnen vrijkomen.
Het aanvragen van subsidie voor een warmtepompboiler valt onder de ISDE-regeling. Deze subsidieregeling loopt door tot 2030. De regeling is voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Nieuwbouw en uitbouw valt helaas niet onder deze subsidie.
U komt in aanmerking voor compensatie wanneer er ten minste twee maatregelen worden genomen ter verduurzaming van uw woning of bedrijfspand. Met de ISDE-regeling kunt u tot 30% van de gemiddelde totale isolatiekosten terugvragen.
De subsidiemaatregelen zorgen er uiteraard voor dat de terugverdientijd van uw nieuwe warmtepompboiler nog sneller wordt behaald. Ook maakt het de investering in een boiler makkelijker, waardoor u natuurlijk sneller uw huis kunt verduurzamen.
Daar helpen we u bij Duurzaamheidscentrum Noord graag bij! Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs voor een persoonlijk advies:
Nu geholpen worden?
Krijg professioneel advies voor het verduurzamen van uw woning.
Ontdek of een warmtepompboiler ook voor u interessant is.
Een warmtepompboiler kopen is interessant voor huiseigenaren die flink willen besparen op hun verbruik. Warmtepompboilers zijn primair bedoeld voor het verwarmen van sanitair water in huis. Denk hierbij aan het warmte water uit de douche en kraan.
Met de sterk gestegen energiekosten gaan mensen steeds vaker op zoek naar duurzame, energiezuinige alternatieven voor de lange termijn. Elektrische warmtepompboilers zijn in deze context erg interessant, onafhankelijk van het formaat van uw verbruik.
Beoordeeld met een 9.4
Veelgestelde vragen
Praat met één van onze experts.
Wat is het verschil tussen een warmtepomp en een warmtepompboiler?
- Een warmtepomp verwarmt en koelt de algehele temperatuur in huis, terwijl een warmtepompboiler specifiek is ontworpen om sanitair warm water te leveren (bv. douche en kraan).
- De aanschafkosten van een warmtepompboiler liggen over het algemeen lager dan een warmtepomp systeem.
- Warmtepompboilers zijn over het algemeen makkelijker om te installeren dan een warmtepomp, omdat ze geen buitenunit nodig hebben. Ook zijn ze minder complex zijn in hun functies.
Hoe lang gaat een warmtepompboiler mee?
Bij gewoon gebruik gaat een warmtepompboiler gemiddeld 15 tot 25 jaar mee. De levensduur van een warmtepompboiler kan worden verlengd door regelmatig onderhoud te plegen en consistente periodieke controles uit te voeren.
Anders dan bij een traditionele centrale verwarmingsketel op gas, is er geen wettelijke verplichting voor een periodieke controle bij elektrische boilers. Wel wordt het aangeraden om periodiek onderhoud te plegen om de levensduur van de boiler te verlengen.
Voornamelijk kalkaanslag is een probleem dat de elektrische boiler ook kan aantasten. Af en toe ontkalken van de boiler kan de opbouw van kalk tegengaan en zal ervoor zorgen dat uw apparaat er weer jaren tegenaan kan.
Hoeveel bespaar ik met een warmtepompboiler?
Ten opzichte van een traditionele elektrische boiler zal een warmtepompboiler behoorlijk voordelig uitpakken. Wat betreft stookkosten kan u drie tot vier keer minder energie verbruiken per jaar. Hoe hoger de energieprijzen, des te voordeliger de boiler zal uitvallen.
Aan de hand van de besparing in het verbruik kan de terugverdientijd van het apparaat worden berekend. Deze valt over het algemeen erg voordelig uit: binnen een paar jaar kunt u de volledige investering vaak al terugverdienen.
In het voordeligste geval bereikt u de magische grens voor de terugverdientijd al na 2 jaar (ten opzichte van een standaard elektrische boiler of stoken op gas), maar dit kan ook langer duren afhankelijk van uw jaarlijkse besparing aan stookkosten.
Waarom kiezen voor een warmtepompboiler?
De belangrijkste reden dat mensen kiezen voor het kopen van een warmtepompboiler is de significante besparing op de energierekening. Een warmtepompboiler verbruikt tot wel 75% minder energie ten opzichte van een gewone elektrische boiler.
De gemiddelde jaarlijkse besparing op de energiekosten kan oplopen tot meerdere honderden of zelfs duizenden euro’s, maar is sterk afhankelijk van uw persoonlijke leefsituatie, uw verbruik en het type boiler.
Veel mensen vinden het prettig om warmtepompboilers te gebruiken in combinatie met zonnepanelen, waardoor het warme water in huis in feite onafhankelijk is van fossiele brandstoffen. Ook worden warmtepompboilers vaak ter ondersteuning gebruikt van een traditionele CV ketel, waarbij de boiler primair zorgt voor warm water en de CV ketel voor een warm huis.
Welke warmtepompboiler heb ik nodig?
De warmtepompboiler die perfect is voor uw persoonlijke behoeften zal afhangen van uw persoonlijke woonsituatie en verbruik. De geschikte boiler kiezen zal voornamelijk afhangen van de volgende factoren:
- Een belangrijke overweging is het formaat van de boiler. Een warmtepompboiler van 100 liter kan te klein zijn voor uw huis, terwijl een warmtepompboiler van 300 liter in zal leveren op efficiëntie. Om kosten te drukken (maar toch voldoende verwarming te leveren) kan in zo’n situatie een warmtepompboiler van 200 liter de juiste keuze zijn.
- Overweeg de kosten voor de boiler en bereken hiermee de besparing die u kunt verwachten. Een snellere terugverdientijd is uiteraard aantrekkelijker. Houd ook rekening met eventuele regelingen voor subsidie.
- Kies voor een merk en model dat een goede reputatie heeft en van hoge kwaliteit is. Een expert van Duurzaamheidscentrum Noord kan u hierbij helpen, wij hebben al een voorselectie voor u gemaakt.
Wil jij een warmtepompboiler laten plaatsen? Neem contact met ons op.
Na het versturen van je aanvraag nemen we binnen 24 uur contact met je op om jouw wensen verder te bespreken.