Een duurzame installateur in Noord Nederland die het anders doet
Wat DCN anders doet
In nieuwbouw wordt vaak gekozen voor een warmtepomp. Toch zien wij regelmatig dat deze warmtepompen in bestaande woningbouw een struikelblok vormen. Dit komt onder meer door:
- Ruimtegebrek
- Geluidsoverlast
- Grote investering
- Vereiste vergunningen
- Grotere dimensie van radiatoren of vloerverwarming vereist
- Uitbreiding van een woning vraagt om extra capaciteit van de warmtepomp die het vaak niet kan leveren
Deze beperkingen gelden met name voor kleinere woningen, sociale huurwoningen, studentenwoningen, VVE’s, flatgebouwen of vakantiewoningen alsmede de woningen/appartementen in dichtbevolkte gebieden.

IR Vloerverwarming
Om op een efficiënte manier in uw warmtebehoefte te kunnen voorzien is een slim verwarmingssysteem erg belangrijk.
Meer lezenVentileren
Ventileren en vooral de wijze waarop wordt geventileerd is van invloed op uw woongenot.
Meer lezenWarmtpompboiler
Om de woning te voorzien van warmtapwater wordt er door DCN een warmtapwatersysteem via een boiler of warmtepompboiler geïnstalleerd.
Meer lezenDé expert in all electric wonen in Noord Nederland
Vanwege deze nadelen is DCN een installateur die zich in de basis uitsluitend richt op het ‘all electric’ wonen.
Er zijn voldoende installateurs die gespecialiseerd zijn in warmtepompen, maar in de situaties waarin deze systemen een struikelblok vormen heeft DCN een totaaloplossing. Neem contact op om te horen wat wij voor u kunnen betekenen of maak direct een vrijblijvende afspraak!
Wij kunnen een woning vraaggestuurd verwarmen en ventileren, ook wel decentrale ventilatie genoemd. De eerste stap daarbij is om te kijken hoe de woning is geïsoleerd. Het heeft namelijk, op welke manier dan ook, vrijwel geen enkele toegevoegde waarde om een woning ‘all electric’ te gaan verwarmen als de ‘bouwkundige schil’ geen juiste basis heeft.
In sommige gevallen is het na-isoleren van een woning uit de jaren zestig bijvoorbeeld beter uitgevoerd dan de aangebrachte isolatie van een nieuwbouwwoning rond de jaren negentig. Een specialist kan middels thermografische camera’s of een destructief onderzoek een oordeel geven over de status van de isolatie. Dit geldt uiteraard ook voor de vloeren en het dak. Op basis daarvan wordt een gedegen advies uitgebracht over de isolatie van de woning.
Steeds meer nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen zijn energieneutraal en vanaf 1 januari 2021 is het zelfs wettelijk verplicht om (bijna) energieneutraal te bouwen. Dit wordt ook wel BENG genoemd, wat staat voor bijna energieneutrale gebouwen. Voor het berekenen van de energieprestatie wordt niet langer gebruikgemaakt van de ECP, maar wordt overgegaan op drie energieprestatie-indicatoren.