Een duurzame installateur in Noord Nederland die het anders doet

Wat DCN anders doet

In nieuwbouw wordt vaak gekozen voor een warmtepomp. Toch zien wij regelmatig dat deze warmtepompen in bestaande woningbouw een struikelblok vormen. Dit komt onder meer door:

  • Ruimtegebrek
  • Geluidsoverlast
  • Grote investering
  • Vereiste vergunningen
  • Grotere dimensie van radiatoren of vloerverwarming vereist
  • Uitbreiding van een woning vraagt om extra capaciteit van de warmtepomp die het vaak niet kan leveren

Deze beperkingen gelden met name voor kleinere woningen, sociale huurwoningen, studentenwoningen, VVE’s, flatgebouwen of vakantiewoningen alsmede de woningen/appartementen in dichtbevolkte gebieden.

nul op de meter

Dé expert in all electric wonen in Noord Nederland

Vanwege deze nadelen is DCN een installateur die zich in de basis uitsluitend richt op het ‘all electric’ wonen.

Er zijn voldoende installateurs die gespecialiseerd zijn in warmtepompen, maar in de situaties waarin deze systemen een struikelblok vormen heeft DCN een totaaloplossing. Neem contact op om te horen wat wij voor u kunnen betekenen of maak direct een vrijblijvende afspraak!

Wij kunnen een woning vraaggestuurd verwarmen en ventileren, ook wel decentrale ventilatie genoemd. De eerste stap daarbij is om te kijken hoe de woning is geïsoleerd. Het heeft namelijk, op welke manier dan ook, vrijwel geen enkele toegevoegde waarde om een woning ‘all electric’ te gaan verwarmen als de ‘bouwkundige schil’ geen juiste basis heeft.

In sommige gevallen is het na-isoleren van een woning uit de jaren zestig bijvoorbeeld beter uitgevoerd dan de aangebrachte isolatie van een nieuwbouwwoning rond de jaren negentig. Een specialist kan middels thermografische camera’s of een destructief onderzoek een oordeel geven over de status van de isolatie. Dit geldt uiteraard ook voor de vloeren en het dak. Op basis daarvan wordt een gedegen advies uitgebracht over de isolatie van de woning.

Steeds meer nieuwe woningen en utiliteitsgebouwen zijn energieneutraal en vanaf 1 januari 2021 is het zelfs wettelijk verplicht om (bijna) energieneutraal te bouwen. Dit wordt ook wel BENG genoemd, wat staat voor bijna energieneutrale gebouwen. Voor het berekenen van de energieprestatie wordt niet langer gebruikgemaakt van de ECP, maar wordt overgegaan op drie energieprestatie-indicatoren.

Wat klanten zeggen over DCN

M. KokHet bezoek aan de showroom heeft ons overtuigd. Heerlijk voelde de verwarming. Ik heb alles ingedeeld in 4 zones. Dat werkt perfect, ik kan alles aansturen met de app.

Fam. van WestenWe hadden een wat oudere woning gekocht en hebben besloten om deze direct op een duurzame manier te verwarmen. De verkoper heeft ons meegenomen naar een aantal woningen die al infrarood vloerverwarming gebruikten en al snel waren we om. De verwarming is heel lekker.

Fam. HeldIk had me uitgebreid georiënteerd via internet. Daar was veel te vinden over alle mogelijkheden om ons huis te verwarmen. Ze waren alleen niet allemaal mogelijk voor ons. Dit ging erg goed. De aansturing gaat via een thermostaat maar kan ook via de app.

Één van onze adviseurs aan het woord:

“In 2012 ben ik de duurzame wereld ingerold, dat was destijds vooral een idealistische keuze. Inmiddels zijn de tijden veranderd en is duurzaam ‘hot en trendy’ geworden. Ik kan een goed en eerlijk advies geven voor iedere specifieke situatie. Er is immers niet één weg die naar Rome leidt. Soms is een warmtepomp beter, terwijl voor een andere situatie infrarood verwarming zich beter leent. Ik ga dan ook voor de beste, duurzame oplossing: wat past het beste bij de doelstellingen en wensen van de klant.”

Erik Lammers

Erik Lammers

Duurzaamheidsadviseur regio Groningen en Friesland
20 jaar ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring in montage en installatie van duurzame energieoplossingen.

vragen

Heeft u een vraag?
Bel 088 011 89 01
(ma/vrij 09:00-17:00 uur).

vragen

Laat u vrijblijvend
adviseren!