Uw woning goed ventileren

Ventilatie in uw woning

Het belang van het goed ventileren van een woning wordt vaak onderschat. Natuurlijke ventilatie wordt meestal als tocht ervaren, waardoor veel mensen bijvoorbeeld raamroosters (met name in de winter) dichtzetten. Daarbij zijn deze roosters ook een vorm van warmteverlies en komen niet altijd het comfort in de woning ten goede.

Het gevolg van dichte roosters is dat het comfort in de woning in veel gevallen flink achteruitgaat, omdat er een (te) hoge luchtvochtigheid ontstaat met soms zelfs schimmels tot gevolg.

Bij het isoleren en het zoveel mogelijk luchtdicht maken van een woning wordt een ventilatiesysteem nog belangrijker. In oude woningen ontstaat er door de vele kieren en slechte bouwkundige aansluitingen alsnog een soort trek door de woning, waardoor er onbewust toch nog enigszins wordt geventileerd.

Bij een goed geïsoleerde woning is dit echter niet meer het geval en dus is het belangrijk dat er gekeken wordt naar een goed ventilatiesysteem. Tevens kan een goed ventilatiesysteem ook het warmteverlies verminderen, wat weer bijdraagt aan een lager energieverbruik én een hoger comfort.

De experts van DCN adviseren u graag in de mogelijkheden voor een passend ventilatiesysteem in uw woning.

Voordelen effectief ventilatiesysteem:

  • Geen vocht- of schimmelvorming
  • Geen warmteverlies
  • Hoger comfort
woning-ventilatie

Wat klanten zeggen over DCN

M. KokHet bezoek aan de showroom heeft ons overtuigd. Heerlijk voelde de verwarming. Ik heb alles ingedeeld in 4 zones. Dat werkt perfect, ik kan alles aansturen met de app.

Fam. van WestenWe hadden een wat oudere woning gekocht en hebben besloten om deze direct op een duurzame manier te verwarmen. De verkoper heeft ons meegenomen naar een aantal woningen die al infrarood vloerverwarming gebruikten en al snel waren we om. De verwarming is heel lekker.

Fam. HeldIk had me uitgebreid georiënteerd via internet. Daar was veel te vinden over alle mogelijkheden om ons huis te verwarmen. Ze waren alleen niet allemaal mogelijk voor ons. Dit ging erg goed. De aansturing gaat via een thermostaat maar kan ook via de app.

Één van onze adviseurs aan het woord:

“In 2012 ben ik de duurzame wereld ingerold, dat was destijds vooral een idealistische keuze. Inmiddels zijn de tijden veranderd en is duurzaam ‘hot en trendy’ geworden. Ik kan een goed en eerlijk advies geven voor iedere specifieke situatie. Er is immers niet één weg die naar Rome leidt. Soms is een warmtepomp beter, terwijl voor een andere situatie infrarood verwarming zich beter leent. Ik ga dan ook voor de beste, duurzame oplossing: wat past het beste bij de doelstellingen en wensen van de klant.”

Erik Lammers

Erik Lammers

Duurzaamheidsadviseur regio Groningen en Friesland
20 jaar ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring in montage en installatie van duurzame energieoplossingen.

vragen

Heeft u een vraag?
Bel 088 011 89 01
(ma/vrij 09:00-17:00 uur).

vragen

Laat u vrijblijvend
adviseren!