Isoleren is een logische eerste stap

Het begint met isoleren

Een van de belangrijkste maatregelen om een woning echt te verduurzamen is deze te isoleren. Een goed geïsoleerde woning heeft namelijk een lage warmtebehoefte en daardoor ook een lagere energievraag, terwijl de isolatie bijdraagt aan het comfort in de woning.

Bij het isoleren van de woning is niet alleen de isolatie van de woning belangrijk, maar ook de luchtdichtheid. Een woning met een dikke laag isolatie waarbij de kieren rondom de ramen onvoldoende luchtdicht zijn, verliest alsnog warmte. Daarnaast ervaart men op deze manier van isoleren tocht, wat het wooncomfort niet ten goede komt. Bij een woning met een hoge luchtdichtheid is het ventileren daarbij nóg belangrijker, zeker omdat een verkeerde ventilatie kan leiden tot warmteverlies.

Een lage warmtebehoefte maakt het mogelijk om uw woning te verwarmen met efficiëntere systemen. Doordat u met een goede thermische schil (en luchtdichtheid) minder tocht ervaart, kunt u in veel gevallen met een lagere temperatuur in de woning hetzelfde comfort realiseren als voorheen. Uiteindelijk levert het goed isoleren van uw woning daardoor een flinke energiebesparing op!

De experts van DCN adviseren u in het isoleren van uw woning en kijken graag met u naar de mogelijkheden.

Voordelen van goede isolatie:

  • Lagere energievraag en warmtebehoefte
  • Geen tocht en daardoor meer wooncomfort
  • Flinke energiebesparing

Start direct met verduurzamen:

Invalid Input
Invalid Input

Wat klanten zeggen over DCN

M. KokHet bezoek aan de showroom heeft ons overtuigd. Heerlijk voelde de verwarming. Ik heb alles ingedeeld in 4 zones. Dat werkt perfect, ik kan alles aansturen met de app.

Fam. van WestenWe hadden een wat oudere woning gekocht en hebben besloten om deze direct op een duurzame manier te verwarmen. De verkoper heeft ons meegenomen naar een aantal woningen die al infrarood vloerverwarming gebruikten en al snel waren we om. De verwarming is heel lekker.

Fam. HeldIk had me uitgebreid georiënteerd via internet. Daar was veel te vinden over alle mogelijkheden om ons huis te verwarmen. Ze waren alleen niet allemaal mogelijk voor ons. Dit ging erg goed. De aansturing gaat via een thermostaat maar kan ook via de app.

Één van onze adviseurs aan het woord:

“In 2012 ben ik de duurzame wereld ingerold, dat was destijds vooral een idealistische keuze. Inmiddels zijn de tijden veranderd en is duurzaam ‘hot en trendy’ geworden. Ik kan een goed en eerlijk advies geven voor iedere specifieke situatie. Er is immers niet één weg die naar Rome leidt. Soms is een warmtepomp beter, terwijl voor een andere situatie infrarood verwarming zich beter leent. Ik ga dan ook voor de beste, duurzame oplossing: wat past het beste bij de doelstellingen en wensen van de klant.”

Erik Lammers

Erik Lammers

Duurzaamheidsadviseur regio Groningen en Friesland
20 jaar ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring in montage en installatie van duurzame energieoplossingen.

vragen

Heeft u een vraag?
Bel 088 011 89 01
(ma/vrij 09:00-17:00 uur).

vragen

Laat u vrijblijvend
adviseren!