Energieopslag

Energie opslaan in plaats van terugleveren

Het opslaan van energie wordt steeds interessanter, voornamelijk omdat de salderingsregeling voor het terug leveren van (zonne)energie wordt afgebouwd. In dat geval is het erg interessant om zoveel mogelijk van de eigen opgewekte energie ook zelf te kunnen gebruiken voor onder meer uw verwarmingssysteem.

Zonnepanelen wekken overdag de meeste energie op, aangezien in deze periode de meeste zonuren zijn, terwijl u op dat moment juist relatief weinig energie nodig heeft. In de avond is de situatie juist omgekeerd.

Momenteel is het terug leveren van energie dankzij de salderingsregeling geen probleem. Deze regeling zorgt ervoor dat u een vergoeding ontvangt voor de stroom die u aan het net terug levert. De huidige salderingsregeling wordt echter vanaf 2023 per jaar met circa 9% afgebouwd, waardoor het rendement op uw zonnepanelen lager komt te liggen.

Het opslaan van uw energie door middel van accupakketten biedt hierin een interessante oplossing. Door het opslaan van de door u opgewekte energie kunt u tot wel 90% van uw eigen energie ook daadwerkelijk gebruiken. Daarnaast kunt u ook beter inspelen op piekbelastingen en heeft u een back-up als er een stroomstoring plaatsvindt. Een bijkomend voordeel van energieopslag is dat een netaansluiting in de meeste gevallen minder zwaar hoeft te zijn en daardoor een kostenbesparing oplevert.

Benieuwd naar de mogelijkheden om zelf energie op te slaan? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs!

Voordelen energieopslag:

  • Eigen opgewekte energie zelf gebruiken
  • Minder afhankelijk van uw energieleverancier.
  • Minder zware netaansluiting nodig
  • Opvangen van piekbelastingen en stroomstoringen
  • Lagere energierekening
energie-opslag

Start direct met verduurzamen:

Invalid Input
Invalid Input

Wat klanten zeggen over DCN

M. KokHet bezoek aan de showroom heeft ons overtuigd. Heerlijk voelde de verwarming. Ik heb alles ingedeeld in 4 zones. Dat werkt perfect, ik kan alles aansturen met de app.

Fam. van WestenWe hadden een wat oudere woning gekocht en hebben besloten om deze direct op een duurzame manier te verwarmen. De verkoper heeft ons meegenomen naar een aantal woningen die al infrarood vloerverwarming gebruikten en al snel waren we om. De verwarming is heel lekker.

Fam. HeldIk had me uitgebreid georiënteerd via internet. Daar was veel te vinden over alle mogelijkheden om ons huis te verwarmen. Ze waren alleen niet allemaal mogelijk voor ons. Dit ging erg goed. De aansturing gaat via een thermostaat maar kan ook via de app.

Één van onze adviseurs aan het woord:

“In 2012 ben ik de duurzame wereld ingerold, dat was destijds vooral een idealistische keuze. Inmiddels zijn de tijden veranderd en is duurzaam ‘hot en trendy’ geworden. Ik kan een goed en eerlijk advies geven voor iedere specifieke situatie. Er is immers niet één weg die naar Rome leidt. Soms is een warmtepomp beter, terwijl voor een andere situatie infrarood verwarming zich beter leent. Ik ga dan ook voor de beste, duurzame oplossing: wat past het beste bij de doelstellingen en wensen van de klant.”

Erik Lammers

Erik Lammers

Duurzaamheidsadviseur regio Groningen en Friesland
20 jaar ervaring

Meer dan 20 jaar ervaring in montage en installatie van duurzame energieoplossingen.

vragen

Heeft u een vraag?
Bel 088 011 89 01
(ma/vrij 09:00-17:00 uur).

vragen

Laat u vrijblijvend
adviseren!